You are currently viewing CENTRUL DE INOVARE DIGITALĂ WALLACHIA eHUB PENTRU REGIUNEA SUD-MUNTENIA – ÎN DRUM SPRE RECUNOAȘTEREA EUROPEANĂ

Centrul de inovare digitală Wallachia eHub a fost admis în rețeaua europeană EDIH – European Digital Innovation Hub, urmare a procedurii de selecție națională organizată de către Agenția de Digitalizare a României. Centrul este deja activ în plan regional și va susține în viitor soluții digitale avansate atât în activitatea companiilor, cât și în instituțiile din sectorul public, fiind specializat în soluții digitale și interoperabilitate în sectorul public.


Wallachia eHub este un consorțiu deschis format în prezent din clustere, universități, asociații profesionale, camere de comerț, centre de transfer tehnologic și IMM-uri. Acesta dispune de o entitate de management la sediul clusterului Danube Engineering Hub din Ploiești.


Scopul principal al Wallachia eHub este promovarea și susținerea transformării digitale regionale prin proiecte aliniate obiectivelor Comisiei Europene și ale Uniunii Europene în domeniul digitalizării.
Wallachia eHub va coordona și va stimula procesul de transformare digitală la nivelul regiunii Sud-Muntenia atât  pentru IMM-uri, clustere și alte alianțe inovative ale mediului de afaceri local, cât și pentru alte organizații interesate, publice sau private.


 “Hub-ul nostru este o structură deschisă către parteneriate cu actorii regionali privați și publici care pot fi atât beneficiari de servicii specializate, cât și furnizori. Avem deja pachete de servicii integrate și o experiență practică care a fost bine apreciată”, a declarat prof. univ. dr. Irina Gabriela Rădulescu, coordonator DIH și decan al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Petrol-Gaze Ploiești, membră a Wallachia eHub.
„Am parcurs o etapă importantă și dorim să continuăm spre recunoașterea europeană în cadrul programului Europa Digitală. Regiunea Sud-Muntenia, deși este la un nivel scăzut de dezvoltare digitală, are un potențial deosebit în ramuri cheie precum agricultura, turismul, localități inteligente, energie, industrii manufacturiere. Vom încerca să servim atât acești beneficiari, cât și necesarul la nivel de autorități publice”, a declarat Costin Lianu, președinte Wallachia eHub, director general al USH Pro Business, membru fondator al hub-ului.


“Ne bucură această recunoaștere și putem spune că Wallachia Hub, consorțiul de clustere pe care îl reprezint, are atât competențe, cât și disponibilitatea de a susține acest centru. Reprezentăm atât firme beneficiare, cât și furnizoare de servicii digitale, ne-am implicat în multe evenimente și am pus la dispoziție resurse umane și financiare. Vom organiza în viitor evenimente nu doar din dorința unei recunoașteri europene, ci și pentru că accelerarea acestor procese digitale ne aduce avantaje competitive”, a declarat Costin Trandafir, președinte consorțiu clustere Wallachia Hub, al clusterului Danube Engineering Hub și director general al firmei Heveco SRL, specializată în tehnologii GIS.